בשנות ה- 60 נעשה מחקר בנוגע ללידות עכוז שמצא כי לידות עכוז הינן לידות מסוכנות ולכן מומלץ בלידת עכוז ללדת בניתוח קיסרי... הרבה זמן עבר מאז שנות ה- 60 ויחד עם הזמן הגיע המון ידע חדש ועדכני והבנות משמעותיות על חשיבות לידה וגינאלית לתינוקות במצג עכוז.
מדוע תינוקות נמצאים במצג עכוז ?
האמת, שאנחנו לא תמיד יודעים... לפעמים זהו מבנה של הרחם, לפעמים טראומה (מכה או נפילה) שקרתה במהלך ההיריון, לפעמים זהו צורך פיזיולוגי של התינוק ובעיקר, אי אפשר לדעת
מה אנחנו כן יודעים ? שתינוקות באופן טבעי ברובם מעדיפים להיות במצג ראש
אבל, לא כולם!
האם אפשר ללדת וגינאלית תינוק במצג עכוז ? בוודאי!
יותר ויותר רופאים ומיילדות יודעות לקבל לידות במצג עכוז והאפשרות ללדת תינוק במצג עכוז הופכת להיות אפשרית יותר ויותר בארץ. בחו"ל אגב, לידות עכוז וגינאלית היא לידה לכל דבר ואין שום מגבלה ללידת עכוז וגינאלית.
אישה שלמרות מאמציה להפוך את העובר שלה לא מצליחה, חשוב שתמצא צוותים רפואיים שיתמכו באפשרות שלה ללדת וגינאלית למרות מצג העכוז. כי ישנה חשיבות אדירה לאם ולתינוק להיוולד בלידה וגינאלית ולא בניתוח קיסרי.
איך ניתן להפוך תינוק במצג עכוז ?
יש כמה וכמה אפשרות להיפוך עובר במצג עכוז, ישנם תרגילים בבית שאפשר לעשות, ישנו היפוך חיצוני שמתקיים בחדר לידה ע"י רופא.ה שמומח.ית בתחום ויש טיפולים אלטרנטיבים שמסייעים לתינוק להתהפך
אילו טיפולים אלטרנטיבים להיפוך עוברקיימים ?
דיקור - דיקור על ידי מטפל.ת מומחה בהריון ולידה שדוקר נקודות ייחודיות להיפוך עובר
רפלקסולוגיה - שיחרור ועיסוי כף הרגל על ידי רפלקסולוגית ייעודית להריון ולידה
איזון אגן - טיפול איקווליבריו שתפקידו לשחרר שרירים ורצועות באגן ובסביבת הרחם מאפשר יותר מרחב ומקום לתינוק להתהפך ברחם למצג האופטימלי עבורו ועוזר לו להתמקם ברחם.
תרגילי ספינינג בייביס - פרוטוקול תרגול ייעודי שנועד לייצר איזון באגן בהריון לתינוקות הנמצאים במצג עכוז שיש לתרגל במשך שבוע בבית
על מה חשוב לשים לב ?
כל מטפל אלטרנטיבי מכל שיטה שהיא, לא אמור בשום שלב להפוך פיזית את התינוק, היפוך עובר (ממש להזיז את התינוק למצג אחר) דורש מעקב מוניטור, אולטרסאונד והכשרה מאוד מעמיקה. חשוב שהיפוך עובר יעשה רק בחדר לידה תחת השגחה רפואית!
כל טיפול אלטרנטיבי להיפוך עובר צריך להיות עדין, נעים ורגוע. אם כואב לך, לא נוח, לא נעים לך, כנראה שמשהו בטיפול מתקיים בצורה לא טובה ולא תקינה.
מה אפשר לעשות בבית לפני ?
קודם כל, לדבר אל העובר, עוברים מקשיבים, שומעים את רחשי ליבנו. הרבה פעמים במהלך טיפול איקווליבריו אני שואלת נשים "מדוע התינוק שלכן במצג עכוז?" והתשובות המגוונות לעיתים מעידות על חשש או פחד מהלידה או מהתינוק. הרבה פעמים הכרה בפחד מאפשר לתינוק להתמקם בדיוק כמו שאמא מבקשת.
לשכב בתנוחות הפוכות בתמיכה טובה לגוף
לעסות (ללטף?) בעדינות את הבטן ולבדוק היכן יש תחושה של תפיסות ולשחרר אותה בעדינות על ידי ליטוף
מתי צריך להתחיל לעשות משהו ?
בגדול, עוברים עושים סלטות ברחם המון פעמים במהלך ההריון... אבל, רוב התינוקות, כבר בשבוע 30 מתחילים להתמקם לכיוון היציאה עם הראש למטה.
אם העובר שלך עוד לא התמקם, הרבה פעמים טיפול איזון יאפשר לו להתמקם בנוחות.
האם האם יכול להתמקם בעצמו בשלב הזה, כן! אבל אפשר גם לעזור לו, להזין זה לא יזיק
מתי מאוחר מידי?
מניסיוני... עד לשלב הצירים, וכל עוד כולם בסדר... אין דבר כזה מאוחר מידי... ראיתי עוברים שהתהפכו בשבוע 39. ולכל אישה אני מספרת שלאמא שלי, לפני 35 שנים, התהפכה אחותי בשבוע 41, יום לפני ניתוח קיסרי (שבסוף היה לידה וגינאלית). היא אגב מספרת שכל הלילה ביקשה מאחותי שתתהפך כי היא לא רוצה ניתוח, ואחותי.... הקשיבה.
אז...
אם העובר שלך במצג עכוז, אל תבהלי... הוא עוד יכול להתהפך וגם אם לא יתהפך
ישנן לא מעט חדרי לידה שיאפשרו לך ללדת בלידת עכוז בריאה וטובה
ההבנה שלידת עכוז היא לא לידה מסוכנת, היא לידה כמו כל לידה
מאפשרת לנשים להגשים את חלום הלידה שלהן גם אם בצורה שונה ממה שהחברה מכירה ביום-יום
בהצלחה
留言